Autoizolarea- un trend?

Văd de vreo două săptămâni un nou trend apărut pe rețelele de socializare, mai anume trendul de „carantină” sau „autoizolare”. Cu toate astea, cănd termometrele au sărit de 15 grade, parcurile s-au umplut și pădurile au devenit neîncăpătoare de așa ziși oameni care stau în „carantină”.

Păi ce facem oameni buni? Ne furăm căciula?

Nu credeam că vor fi atât de mulți oameni”, „Am ieșit doar puțin dar păstrăm distanța”, „Eram doar în trecere” sau „Am zis să profităm de vremea bună” sunt doar unele dintre comentariile făcute de oamenii care s-au perindat pe străzi, prin parcuri sau prin păduri zilele astea.
Păi dragii mei, fuge pădurea? Sunt ultimele zile cu vreme bună? NU. Parcurile, pădurile, vremea bună tot aici vor rămâne, că ele nu se pot infecta cu COVID-19, în schimb, noi DA. Și ce folos că am ieșit la picnic 2 două ore dacă ne-am omorât bunica/bunicul mult prea repede?
Da, într-adevăr, pentru persoanele sub 59 de ani care nu suferă de alte afecțiuni, COVID-19 nu este letal, dar asta nu înseamnă că putem ignora mesajele autorităților, asta nu înseamnă că putem fi ipocriți. Punem toată ziua poze și filmulețe cu „ziua y de carantină” doar să fim cool, să fim în trend, cănd de fapt noi umplem parcurile.
Fac apel la simțul civic, fac apel la rațiune, la conștiință- Stați acasă, evitați deplasările, ieșiți doar pentru strictul necesar și atăt!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here