Și… Eu sunt țigan! Tu… ce ești?!

Atisemitul în România este deocamdată în floare, mai ales în ceea ce înseamnă minoritățile pe care vrând nevrând trebuie să le acceptăm și, una peste alta, suntem obligați să convețuim împreună.

Spun acest lucru, deoarece într-o discuție cu un domn trecut de peste 70 de ani, sau mai tânăr, spunea văzând o știre despre ceva… în fine, că – țiganii sunt de vină, l-am citat cât de cât. A uitat cum au fost asupriți țiganii, înainte și după cel de-al doilea război mondial. A uitat marginalizarea țiganilor la o școală de elită, a uitat, de fapt, aceea lume, care îi făcea pe plac, el fiind membru de partid.

Ceea ce m-a prafat la domnia sa, care se crede și are ceva școală, de pe vremea lui Ceaușescu, că de vină sunt tot timpul – țiganii. I-am spus respectuos stimabilului domn – că nu se mai spune cuvântul – țigan în ziua de azi și se spune rom, sau depinde de țară – român, etc.

În opinia interlocutorului meu, țiganul – rom (n.n. tare aș bea un 50 de rom), este de vină, chiar dacă beneficiează de prezumția de nevoinăție la o faptă comisă până la proba contrarie. În fine, ceea ce vreau să subliniez este că stimabilul domn… a și catalogat făptașul – țiganul.

Atunci chiar că m-am săturat și i-am spus că mă declar și eu ȚIGAN! Cu atât mai mult că în jurul său erau mai mulți țigani, ca și mine, nu ne-am pierdut cumpătul – cum se spune. Am plecat acasă! Și, chiar m-a întrebat serios înainte de a-mi pune capul jos: Ești țigan? I-am răspuns: No Co! I-os de la Bihor!!! Normal că nu i-am spus acest lucru, chiar dacă mă mânca pe limbă, dar am subliniat faptul că, în fața lui Dumnezeu suntem toți creștini! Iar, culoarea ne-a dat-o tot cel de sus. Nu vorbesc despre mirosul specific fiecărei gene. Mi-e, sincer, îmi place ciocolata!!!

Așa că, dacă sunt român, țigan, indian, african, maghiar, rus, japonez și, nu în ultimul rând, arab, filipinez sau australian, toți suntem creația lui Dumnezeu. Din păcate, în Româmia încă există diferența dintre rase. În special, dintre români și … Voi decideți!

Cel puțin eu sunt membru de onoare, legitimație primită, în anul 2000, din partea regretatului președinte al Partidei Romilor, domnul Simion Stan. Un om de mare valoare și mare caracter. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Să nu mă înțelegeți greșit. Apăr toate minoritățile din țara mea natală, adică românii!!!. SIC!

Glumesc!!! Oare???

Daniel Albu

PS: Articolul este un pamflet și trebuie luat ca atare, conform legii. Mulțumesc.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here