De-ale cutremurului arădean: Asigurarea locuinței și cârnațul în buzunar!?

Despre cutremurul de marți, 06.07.2023, de cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 5.6 km, care s-a produs la 20km E de Arad, pot să spun cu mâna pe inimă că m-a cam speriat. Să spună un arădean că el nu s-a speriat câteva secunde. Nu îl cred. Excepție fac care au fost sub inflența zeului Bacchus.

Experiența mea este cam așa: Eram în baia mică, iar dintr-o dată oglinda de pe un perete a început să trepideze și parcă pereții să se clatine. Eu cu bărberitul. Am cam luat viteză și eu și fiica mea afară din bloc. Apartamentul este la parter în Micalaca. Dar, până ce m-am învârtit după pantaloni, că eram în pijama, până să găsesc telefonul, apoi să deschid repede ușa cu enșpe mii de încuietori s-a dus și cutremurul.

Doar eu mai tremuram să zicem – un pic!????????. Totuși, am ieșit al doilea din scara blocului. Prima a fost fiica mea, care râdea! Are 12 ani! De replica cutremurului de la ora 21,04 – nici măcar nu am știut, eram în stradă. Am scris doar ce a trimis INCDFP???????? Doamne ajută! Sper să nu mai fie și alte replici!

Oricum, cred că îmi pregătesc un rucsac cu stricutul necesar, în caz de …. Și, să nu uit de… un cârnaț în buzunar! Vorba unuia!. Când vin câinii să caute supraviețuitori, vor mirosii în primul rând, după… cârnaț. Cam ciudată exprimarea! Deja unii pe rețelele de socializare spun că este un complot ba dă vina pe război, ba pe exploatarea gazelor de șist etc.

A, și să nu uit, mâine trebuie să îmi fac neapărat asigurare pentru locuință! Vă sfătuiesc să vă faceți și voi! Poate îmi schimb și meseria pentru un timp și mă fac agent de asigurări pentru locuințe! Să mai și zâmbim după sperietura pe care am tras-o.

Sic!

Daniel Albu

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here