Biserica, în pas cu tehnologia: s-a mutat în mediul virtual

Biserică online, credincioși online, rugăciuni online. Totul este real și se întâmplă la Biserica Râul Trezirii. Pastorul Samuel Caba a înțeles nevoile comunității și s-a gândit să-i ajute pe credincioșii care nu ajung din diverse motive la biserică.

Biserica Râul Trezirii are succes și în rândul românilor care se află în străinătate. „Suntem bucuroşi de oportunităţile pe care Dumnezeu ni le dă de a răspândi viziunea trezirii. De aceea dorim să-i mulţumim Tatălui Ceresc pentru minunatele lucrări pe care le face în mijlocul nostru”, a declarat Samuel Caba. Desele solicitări de a sluji în comunități din străinătate l-au determinat pe Samuel Caba să pună bazele unui proiect nou, în pas cu tehnologia: comunitatea de enoriași online, care se va numi i-Church. „La i-Church oamenii pot să asculte predici audio,video, să primească consiliere online, să socializeze pe rețelele de socializare dedicate bisericii online și să vizioneze online programele Bisericii din Arad. Ei vor fi considerați membrii bisericii online. Acest proiect se adresează în special celor din afara orașului Arad și mai ales românilor din diaspora, care sunt departe de casă”, a explicat Samuel Caba, pastorul Bisericii Râul Trezirii.

Biserica Râul Trezirii are propriul cont de Facebook, iar pagina a atins deja 5.000 de prieteni virtuali. În acest context, pastorul Samuel Caba s-a gândit să dezvolte proiectul și a creat posibilitatea de rugăciuni speciale pentru credincioșii virtuali. Aceștia pot trimite gratuit solicitările pe adresa cererirugaciunesamuelcaba@yahoo.com, iar pastorul se va ruga pentru ei. În fiecare miercuri seara,  de trei ani de zile, Biserica Râul Trezirii transmite live pe Facebook emisiunea „Mă rog pentru Tine!Oficial”. Alături de Samuel Caba, mai mulți pastori se roagă pentru credincioșii virtuali, care au transmis mesaje pe email sau chiar pe pagina de Facebook „Mă rog pentru Tine” . Emisiunea are un real succes, mii de persoane intrând săptămânal pe Facebook și se roagă alături de Samuel Caba și invitații săi.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here