INTERVIU CU AURELIAN PAVELESCU – PREȘEDINTELE PNȚCD

Întrebare: Domnule Aurelian Pavelescu, sunteți Președintele PNȚCD, cel mai vechi și mai iubit partid al românilor, care se confundă cu istoria României din ultimul secol, cu rădăcini care coboară în Transilvania până la revoluția din 1848 Simion Bărnuțiu, ideologul revoluției, fiind unchiul și mentorul lui Iuliu Maniu simbolul partidului, iar Mitropolitul ortodox al Transilvaniei, Andrei Șaguna,  a fost recunoscut de Corneliu Coposu ca primul Președinte al Partidului Național Român din Transilvania. În linia regățeană îi  regăsim pe Constantin Dobrescu-Argeș și Ion Mihalache, fondatorii mișcării țărăniste. Aici, în Arad, îi avem pe Vasile Goldiș și Ștefan Cicio Pop, dintre corifeii partidului care au făcut România Mare. După 1990, sunt arhicunoscute figurile lui Corneliu Coposu, Ion Rațiu și Ion Diaconescu. Ce legătură are PNȚCD pe care-l conduceți cu această mare tradiție politică?

Răspuns: Sintetic, PNȚCD de azi continuă linia politică națională a marilor noștri înaintași, într-un context extrem de dificil. Mișcarea globalistă, fondată pe un neo-marxism agresiv, are drept obiectiv ideologic eliminarea forțelor naționale și națiunilor, dar și eliminarea influenței creștinismului, sub pretextul unei revoluției globale a informației – liderii mișcării globaliste nu se ascund să-și declare apartenența la ateism.

Forțele globaliste din România sunt extrem de puternice, probabil cele mai puternice din UE, iar consecințele nefaste ale influenței acestora se văd astăzi cu ochiul liber, o Românie în criză morală perpetuă. S-a încercat și se încearcă chiar și pervertirea liniei istorice a PNȚCD într-una globalistă prin manipulări grave, inclusiv prin falsificarea istoriei, PNȚCD fiind cel mai puternic simbol național și creștin.

  • Întrebare: Puteți fi mai explicit? Țărăniștii din toată țara, dar și de aici de la Arad, vor să știe de la dvs. ce înseamnă acest conflict între linia națională a PNȚCD și neo-marxismul globalist? Cum se manifestă el în România? Poate PNȚCD să răspundă azi nevoilor românilor, cum a făcut-o altădată în istorie?

Răspuns: În UE se confruntă cele două linii politice. Globaliștii, care doresc transformarea uniunii într-un supra-stat federal, în interiorul căruia să se topească până la desființare identitățile și tradițiile națiunilor, cu pierderea în final a suveranității statelor membre. Acest supra-stat  să fie controlat de guvernul unic de la Bruxelles. Sunt asociate acestui plan în special partidele din Germania și Franța, indiferent de doctrină, tandemul fiind cel care ar controla o astfel de UE supra-statală prin forța economică pe care o dețin împreună.

Pe de altă parte, există o mișcare cu rădăcini istorice, din care face parte tradițional și PNȚCD, care și-ar dori o Europă unită, dar o Europă a națiunilor, cu identitatea, tradițiile și suveranitatea lor, într-un concert al națiunilor, în care cetățenii să se regăsească atât ca popoare, dar și cetățeni europeni. Această doctrină a fost consacrată pentru PNȚCD de însuși Iuliu Maniu, fiind linia pe care noi ne-am asumat-o, odată cu istoria partidului.

Doctrina PNȚCD, pe care o putem numi doctrina Iuliu Maniu, se fondează pe patru principii enunțate de acesta: democrație desăvârșită, morala creștină, patriotismul (naționalismul) luminat și dreptatea socială, înțelese ca întreg indivizibil. Din păcate, mulți dintre liderii PNȚCD de după Corneliu Coposu au renunțat la principiul dreptății sociale și al patriotismului luminat, în special, creând falsa impresie că PNȚCD ar putea fi asociat cu globaliștii. Este unanim recunoscut că, abandonând în mod declarat principiul dreptății sociale în timpul guvernării CDR, 1996 – 2000, PNȚCD a părăsit linia tradițională de centru-stânga a PNȚ-ului istoric. Niciodată după 1990, Corneliu Coposu, Ion Rațiu sau Ion Diaconescu n-au afirmat că PNȚCD este un partid de dreapta, doctrina PNȚCD fiind concentrată exlusiv pe chestiunea democrației.

Nu este locul aici pentru o discuție doctrinară mai lungă, ce înseamnă stânga și dreapta, ci de orientarea PNȚCD în actulul context european. Sunt în Europa partide care se numesc de dreapta, dar nu susțin linia globlistă, precum partidul lui Victor Orban, cel al lui Salvini sau cel aflat la putere în Polonia, dar și partide de stânga ce susțin linia națională, identitară și suveranistă. Practic, nu mai este relevantă clasificarea stânga – dreapta, care apare azi anacronică.

  • Întrebare: Practic, ce înseamnă acestă diferență între cele două linii politice de care vorbiți?

Răspuns: Sunt cel puțin două chestiuni fundamentale. Cine gestionează în principal resursele țării, poporul român sau structurile supra-statale de la Bruxelles? Noi spunem că poporul român trebuie să aibă cuvântul hotărâtor. A doua, cine hotărâște cum să trăiască românii, românii sau structurile politico-administrative bruxelleze? Noi spunem că, preponderent, trebuie să hotărască românii. Iată, spre pildă, pozițiile privind morala creștină, definirea familiei, prezervarea tradițiilor creștine strâns legate de ideea națională, o altă chestiune este chestiunea migrației, care se va amplifica în viitor. Noi, PNȚCD, considerăm că nu pot fi acceptate tezele neo-marxiste și ateisto-globaliste care doresc impunerea unui alt mod de viață, impunerea unui învățământ din care să fie scoși voievozii și condiții de eliminare a bisericilor din viața socială și nici adoptarea unui model de stat laic, în sensul de stat ateu, a ruperii tradiției statului român de istoria lui creștină.

  • Încă din 2018 ați luat o decizie neașteptată, de apropiere de PSD. Ați și semnat în 2019 un Protocol cu Liviu Dragnea și PSD cu ocazia alegerilor europarlamentare. În urma Protocolului, PSD a oferit un loc eligibil PNȚCD pentru țărănistul Cristian Terheș, care a și ajuns europarlamentar. Ați încălcat un adevărat tabu, asumându-vă puternice contestări, că v-ați asociat cu comuniștii! Cum le explicați arădenilor această decizie?

Răspuns: Asocierea cu PSD a avut mai multe cauze:

Prima, lupta împotriva abuzurilor din justiție și a statului paralel. PNȚCD nu putea accepta, în temeiul principiul democrației, existența în România a unor structuri oculte care să controleze justiția și societatea în întregul său, în contra Constituției, definită ca expresie a suveranității poporului. Devoalarea Protocoalelor secrete, a ”câmpului tactic” prin care SRI a preluat controlul întregii clase politice, a statului și societății, în mod neconstituțional, a dat dreptate PNȚCD. Uriașele abuzuri și tragedii umane, teroare din societate, sunt cunoscute azi de toți românii. Respectivele Protocoale au fost anulate de Curtea Constituțională, statul român denunțând astfel el însuși, prin deciziile  CCR, că fusese instaurat statul polițienesc. Ne-am întâlnit aici cu poziția PSD care, de asemenea, a denunțat abuzurile sistemului subteran. Dacă PNL ar fi luptat împotriva statului paralel, eram alături de ei, dar ei au ales să fie apărătorii poliției politice.

A doua cauză este de natură istorică. În perioada interbelică PNȚ avea liste comune cu PSD-ul lui Titel Petrescu, cele două partide fiind în zona de centru stânga. Desigur, mi se poate spune că PSD-ul nu este PSD-ul interbelic, ci  un partid comunist sau neo-comunist: o mare minciună, o propagandă. După treizeci de ani de la revoluție nu mai există în România nici comunism, nici partid comunist. Mulți dintre cei care vorbesc azi de comunism, cei mai vocali, s-au născut după 1990 și habar nu au ce înseamnă comunism. A rămâne blocați în realitățile și sloganurile din anii 90 este o prostie, dar și o propagandă întreținută, în scopul dezbinării poporului. Când PNL-ul a făcut USL-ul cu PSD, PSD nu mai era nici comunist, nici neo-comunist, PSD era atunci un partid onorabil! Acum, colaborarea PNȚCD cu PSD este contestată chiar de aceia care, ieri, au fost aliații PSD. Nu mai vorbesc că PNL a preluat integral PD-ul, devenit PD-L, fostul FSN al lui Ion Iliescu din 1990 – acum foștii feseniști și liberalii vopsiți prezentându-se cu obrăznicie urmași ai brătienilor.

Colaborarea cu PSD are și o altă conotație, reconcilierea între români după 1990, să se sfârșească războiul urii și revanșei care i-a divizat pe români timp de trei decenii. Dezbinarea perpetuă, rămânerea în trecut, fac rău tuturor. Sunt inacceptabile discriminările făcute de politicienii urii, că români care votează cu PSD sunt de categoria a doua care trebuie pedepsiți și scoși din societate, pentru că alții, propagandiștii #rezist sunt ”adevărații” români… Aceasta este propagandă fascistă. Iisus Hristos ne învață să fim alături de cei simpli, aflați în nevoi, ei fiind mereu mai aproape de Dumnezeu prin chiar condiția lor. Poporul român nu trebuie să-și uite originile țărănești, în asta și stă măreția lui. Simion Bărnuțiu a sintetizat această linie politică în celebra frază: ”Țineți cu poporul, ca să nu rătăciți!”

  • Există și alte partide care se revendică de la tradiția PNȚCD, care este poziția dvs. față de acestea?

Răspuns: Nu doresc să intru în polemică cu nimeni. Ceea ce pot să vă spun, însă, este că toate aceste partide numără împreună câteva zeci de persoane la nivelul întregii țări. Nu au sedii, organizații teritoriale, consilieri și primari, fiind înregistrate de câte 3-4 persoane. Aceste persoane fac parte dintre cele excluse din partid, responsabile de procesele și conflictele permanente care au adus prejudicii de imagine partidului în ultimii ani, sau persoane care se pretind țărăniști după ce au abandonat partidul în urmă cu 20 de ani. Principalul lor scop este acela de a crea confuzie, fiind încurajate de PNL, care dorește distrugerea PNȚCD – sunt cozile de topor ale liberalilor. Cum s-au înființat, așa vor dispărea.

  • Întrebare: Care sunt planurile pentru 2020, anul electoral?

Răspuns: PNȚCD trebuie să obțină un număr cât mai mare de aleși locali și să intre în Parlament. Nu exclud participarea la o platformă politică largă, de care se vorbește în spațiul public, pentru a ne maximiza șansele și pentru a întări respectiva platformă politică.

Dincolo de strategia electorală, PNȚCD are propriul său program politic, două propuneri fiind esențiale. Prima, realizarea unui larg consens politic pentru aducerea în țară a cât mai multor români plecați în afară, fără de care nu se poate concepe renașterea României. A doua, o amplă acțiune legislativă pentru renașterea satului românesc, a lumii rurale, o regândire din temelii a politicilor sociale și cele legate de agricultura pentru micile asociații și cele familiale. Nu se poate concepe o Românie prosperă și legată de rădăcinile ei istorice, având o mare parte din populație în afara granițelor și o lume rurală depopulată și muribundă.

România trebuie să redevină patria comună a românilor, în concertul unei Uniuni Europene a națiunilor. Avem resursele materiale și umane. PNȚCD trebuie să redevină ce-a fost mereu în istorie, exponentul politic cel mai important al națiunii române, simbolul demnității românilor!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here