Consiliul Naţional al Elevilor: Intrarea într-o nouă criză politică reprezintă un pericol pentru Educaţie

Consiliul Naţional al Elevilor a criticat, miercuri, modul în care formaţiunile politice tratează Educaţia, adăugând că intrarea într-o nouă criză politică reprezintă un pericol pentru acest domeniu.

Potrivit CNE, revendicările elevilor “au fost surclasate de interesele politice şi dorinţa acerbă de a dobândi puterea”.

“Intrarea într-o nouă criză politică reprezintă un pericol pentru Educaţie, întrucât ne vom afla din nou în situaţia în care decizii importante pentru acest sector – considerat prioritate naţională doar la nivel declarativ – vor fi tergiversate, lăsând elevii, beneficiari direcţi ai Educaţiei, într-un plan secundar pe scena politică. Analfabetismul funcţional, lipsa unor măsuri coerente care să nuanţeze dimensiunea socială a Educaţiei, absenţa unor politici publice relevante pentru Educaţie (precum transportul elevilor şi necesitatea respingerii OUG 51/2019) nu sunt subiecte cheie pentru parlamentari, a căror singură prioritate este jocul politic, şi nu implementarea unor viziuni pe termen lung care să ducă la o creştere a calităţii şi a gradului de participare şi incluziune în sistemul educaţional”, se arată într-un comunicat al CNE transmis miercuri AGERPRES.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here