Ultimul actor al Epocii de Aur- Kirk Douglas a murit la 103 ani

Kirk Douglas sau Yssur Danielovitch- pe numele real, cunoscut în principal pentru rolul său din filmul Spartacus (1960) a fost declarat cel mai longeviv actor, depășindu-l anul trecut, la 102 ani pe actorul Bob Hope care a murit în 2003 la 100 de ani.

Actorul și-a început cariera în anii 40’ cu roluri minore, după care s-a înrolat în armata, urmănd să se întoarcă în televiziune, de data asta pentru roluri de protagonist.

Anunțul decesului a fost anunțat public de către fiul acestuia, Michael Douglas.

„Cu o uriașă tristețe, eu și frații mei anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 103 ani. Pentru lume, era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, un umanist care era dedicat dreptății, iar cauzele în care a crezut au fost un standard către care noi toți am aspirat; dar pentru mine și pentru frații mei Joel și Peter el a fost simplu – tata, pentru Catherine – un socru minunat, pentru nepoții și strănepoții lui – un bunic iubitor, iar pentru soția lui, Anne, un soț minunat ”

A jucat alături de alte legende hollywoodiene precum Burt Lancaster, în șapte filme, sau John Wayne, în trei filme. Și alături de Arnold Schwarzenegger a jucat în filmul „The Villain” din 1979, iar cu Farrah Fawcett a făcut echipă în filmul SFi „Saturn 3”. Era bun atât în roluri negative, cât și ca erou exemplar.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here