Întâlnire „SECRETĂ” între Pistru – ALDE și Terheș – PNȚCD (PSD)

În ultima perioadă, europarlamentarul Vasile Terheș, ales pe listele PSD, din partea PNŢCD, vine tot mai des, pe la Arad, pentru a revigora atât filiala ţărănistă, cât şi pentru a face noi contacte cu viitori oameni politici, care vor să susţină o alianţă între PNŢCD şi PSD. Mai nou ALDE!

Interesant este faptul că, deşi s-a discuat, la nivel naţional şi local, o alianţă între PSD şi PNŢCD, ţărăniştii vor să joace „la două capete”, pentru a câştiga „o picătură” de capital electoral.

Mai exact, dacă europarlamentarul Terheş vine în Arad, în secret – sau mai bine zis pentru negocieri, poate trebuia să discute, în primul rând, cu partenerul strategic – PSD Arad, şi nu să negocieze cu ALDE Arad, fără ştirea social democraţilor. Dar, să nu uităm că, pentru negocieri nu faci „conferinţă de presă”.

În schimb, Terheş a trecut peste şi a început negocieri cu preşedintele ALDE ARAD – Eusebiu Pistru, fără ştirea viitorilor parteneri – PSD Arad. Cu atât mai mult, ALDE îşi caută un partid de alianţă, deoarece nu va mai putea candida la alegerile locale din 2020 pe liste ALDE.

Pe scurt, Terheş are un mandat, asumat, de a coagula forţe politice în Arad în jurul PNŢCD. Dacă va reuşi, se va vedea peste câteva luni.

SIC!

Daniel Albu

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here