Curtea Constituţională a respins în unanimitate OUG privind cumpărarea cartelelor sim pre-paid cu buletinul

Ordonanţa de urgenţă adoptată anul trecut de Guvernul Dăncilă, a fost considerată neconstituţională cu unanimitate de voturi. Actul normativ a fost considerat „neconstituţional în ansambul său”, aşadar putem achiziţiona în continuare cartelele pre-plătite în aceaşi variantă, adică fără un document de identificare.

Se justifică respingerea ordonanţei de urgenţă prin comunicatul de presă trimis de către CCR pe motivul că executivul nu a precizat situaţia extraordinară care făcea necesară ordonanţa.

In urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 62/2019 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență și pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2011 privind comunicațiile electronice este neconstituțională, în ansamblul său.

 Curtea a reținut că Guvernul nu a motivat în cuprinsul actului normativ criticat situația extraordinară a cărei reglementare nu putea fi amânată și nici urgența reglementării, limitându-se la a justifica oportunitatea și necesitatea reglementărilor, aspecte care nu se circumscriu criteriilor de constituționalitate prevăzute de art.115 alin.(4) din Constituție, așa cum acestea au fost dezvoltate în jurisprudența constantă a Curții Constituționale.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here