CORONAVIRUS – DIASPORA – ITALIA, împarte românul în două. CHINA şi SUA rămân mogulii planetei?! Dar, RUSIA?

CHINA şi SUA rămân mogulii planetei! La Arad, toate cele bune!

Epidemia, deja globală – CORONAVIRUS, pornită din China, cu voie sau fără voie, a ajuns şi pe graniţele româneşti, mai exact arădene, unde, românilor autohtoni le este frică de confraţii lor care vin din Diaspora – Italia, Spania, Anglia, Franţa, Germania etc., adică din afara ţării.

Personal sunt foarte sceptic că a venit tocmai din China şi nu din alte ţări asiatice. Adică China, o putere mondială, trebuia trecută la tăcere şi nu altfel decât cu un virus. Şi, atunci, nu mai intru într-un magazin chinezesc, nu mai cumpăr haine sau jucării din China şi peste câteva luni toată lumea va fugii de orice produs din aceată ţară pentru simplu fapt de a nu se infecta. SĂ FIM SERIOŞI!! Chiar credem aceste prostii! Personal cred că totul este economic pentru a reduce exportul şi puterea economică pe care o are China asupra lumii! Şi, să nu uitiăm Federaţia Rusia! Ţara noastră vecină, unde nu este coronavirus! De ce! Pentru că, trebuie să recunoaştem, cercetătorii sunt mai deştepţi decât noi. Atunci, – respect.

Centrul de Carantina CORONAVIRUS Căsoaia

Lăsând la o parte mica mea concluzie, pentru că oricum alţii ne conduc, şi revenind pe plaiurile mele, respectiv Arad, autorităţile locale şi judeţene vor să facă un centru de carantină pentru cei care vin DIASPORA, tocmai la Căsoaia, locul unde copiii noştri, noi care am rămas în ţară şi nu am fugit peste hotare, cu voie sau fără voie, merg în tabere şcolare.

Nu se putea găsi o altă locaţie?!

Dar nu! Mai marii Aradului vor să distrugă un centru destinat tinerilor, unde s-au alocat fonduri Europene şi Judeţene. Mă întreb şi eu?

Drumul până la Căsoaia, cum va fi asigurat şi cine va fi şoferul care va avea curajul să transporte, viitori, sau nu, afectaţi de temutul coronavirus, care a înspăimântat planeta.

Anul viitor, acel virus posibil să fie istorie, dar cum va rămâne cu tabăra de la Căsoaia, locul preferat şcolarilor. Care părinte îşi va mai trimite copilul în tabără la Căsoaia, ştiind totodată că, în urmă cu ceva timp, aici a fost un centru de carantină pentru o pandemie internaţională.

Aşa că, recomand autorităţilor locale şi judeţene să prezinte alt un proiect de relocare a centrului de carantină, unul nefrecventat de copiii noştri. Nu cred că cei care au luat această hotărâre – respectiv reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, ai Prefecturii Arad, CJA, etc. şi ai altor instituţii ale statului, îşi vor mai trimite copiii în tabăra de la Căsoaia din Arad. Sau ei sunt imuni?! Nu este adevărat!

Să nu mai vorbim de politicienii arădeni care de multe ori au insistat pentru un loc în renumita tabără.

Accesul in Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad

„S-a restricţionat accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad datorită contextului epidemiologic actual, pe termen nedeterminat. În funcţie de cum evoluează epidemia, vom lua alte măsuri. Aceasta fiind o măsură preventivă”, ne-a declarat dr. Mircea Onel, Director Medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Dr. Cristian Stragea, unul dintre cei mai apreciaţi medici de familie din România, fost Prefect al Aradului, a subliniat: „Este o situaţie epidemiologică care necesită o atenţie deosebită. Cetăţenii Aradului au trecut, în fiecare an, prin situaţii sezoniere de viroze. Este important nivelul nostru de cunoştinţe, de prevenţie şi de cooperare la măsurile cu caracter preventiv pe care autorităţile sanitare judeţene le-au luat în fiecare an. Acest lucru, arată faptul că cetăţenii ştiu că, spălarea mâinilor, în mod riguros şi alte măsuri de prevenţie sunt benefice. În această perioadă, ar fi bine să evităm spaţiile aglomerate”, a punctat dr. Cristian Stragea.

Pe de ală parte, Conducerea Consiliului Judeţean Arad, care se laudă cu relaţiile din China şi alte ţări, unde merg şi vin cum poftesc, pe bani publici, în orient, tace mâlâc, poate pentru a nu fi lezate tranzacţiile comerciale ale unora, sau altora? Îmi pun şi eu un semn de întrebare? Să lăsăm deoparte. Din păcate Prefectura Arad, care nu a avut un punct de vedere ferm în ceea ce înseamnă epidemia coronavirus s-a rezumat la un comunicat de presă şi atât?!

Redăm comunicatul de presă al Prefecturii Arad, afişat pe site-ul instituţiei, în data de 24.02.2020:

Măsuri preventive în contextul cazurilor de îmbolnăviri cu CONVID 19  în câteva localități din Italia

Prefectul Județului Arad, domnul Gheorghe Stoian, a convocat în această seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea implementării măsurilor preventive necesare în contextul apariției cazurilor de îmbolnăviri cu CONVID 19  în câteva localități din Italia. Alături de membrii Comitetului, la ședință au participat primarii localităților de frontieră din Județul Arad, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad,  doamna prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, Consulul onorific al Italiei la Arad, domnul Roberto Sperandio,  precum și directorul general al Poliției Locale Arad, domnul Adrian Toma.

Ținând cont de specificul Aradului ca județ de frontieră,  de numărul însemnat de cetățeni italieni care desfășoară diferite activități în județul  Arad și  luând în considerare  câteva aspecte apărute în mass-media în cursul zilei de duminică, în urma ședinței de astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât următoarele:

  • Cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontieriei de pe raza Județului Arad din zonele afectate, vor completa un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinație;
  • Se va asigura permanență în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad;
  • S-au identificat anumite spații pentru amenajarea eventualelor centre de carantină;
  • Se va restricționa accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad;
  • Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situație de urgență a studenților, universitatea pune la dispoziție un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență că, până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri care să necesite izolare într-un centru de carantină.

PS: Comentariul meu:

Domnilor, aţi contabilizat în vămile arădene câţi români, sau alţii care tranzitează străini, cu tiruri, sau turişti nu au coronavirus. Doamne feri’! Dar aţi făcut ceva în acest sens? Sau ca de obicei, cum se întâmplă în România, a fost şedinţă cu un proces verbal şi atât?! Sper că nu, dar poate din păcate, cam aşa a fost!

A mers prefectul la Vamă? sau altă autoritate? Vameşii sunt protejaţi? Sau toţi duc virusul acasă?! Semn de întrebare pentru toată lumea!

Daniel Albu

foto: www.tagesschau.de

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here