MILITARII ARĂDENI – ÎN PRIMA LINIE A LUPTEI ANTI COVID 19 – Reportaj realizat de Mr.(r) Dorin Ocneriu

Comanda și personalul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Petrescu” din Arad luptă cu succes pe frontul nevăzut al războiului împotriva coronavirusului care a paralizat întreaga omenire.

De la instituirea stării de urgență, militarii batalionului arădean au participat zi de zi și noapte de noapte – împreună cu forțele Ministerului de Interne, cu rezerviștii militari, cu autoritățile publice locale, cu personalul medical și cu voluntarii – la menținerea și respectarea măsurilor restrictive privind accesul la frontieră, controlul și îndrumarea circulației persoanelor și autovehiculelor în municipiu și județ, instalarea și dotarea spitalului de campanie la EXPO, distribuirea de alimente și materiale sanitare, precum și la multe alte astfel de acțiuni.

PROTECŢIE

Cu toate măsurile de protecție, s-au semnalat mai multe cazuri (confirmate de DSP) de militari diagnosticați cu Covid 19, lucru de înțeles, dat fiind faptul că militarii sunt la fel de vulnerabili în fața virusului ca oricare alte persoane.

Batalionul își continuă misiunile asumate și gestionează cu succes situația

Batalionul își continuă misiunile asumate și gestionează cu succes situația, fără a fi nevoie de intervenția eșaloanelor superioare. De asemenea, unitatea se pregătește intens pentru misiunea de menținere a păcii care va fi executată în Afganistan în a doua jumătate a anului 2020, a cărei desfășurare nu este periclitată în niciun fel de situația pandemică actuală.

Cu ocazia ZILEI FORȚELOR TERESTRE – 23 aprilie, urăm mult succes militarilor arădeni în misiunile militare și umanitare la care participă cu devotament și responsabilitate!
Mr.(r) Dorin Ocneriu

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here