UVVG continuă cooperarea între Arad și Cassino!

O delegație a Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad a fost prezentă, zilele trecute, la Universitatea de Studii din Cassino și Lazio Meridionale, Italia, în cadrul acordului de cooperare existent. Delegația, formată din conf. univ. dr. Paul Freiman – Președintele Senatului UVVG, conf. univ. dr. Daniel Berlingher – Decanul Facultătii de Științe Juridice UVVG și ec. Constantin Coman – Directorul Economic UVVG, insoțită de dr. Galasso Gennaro, Directorul CIDO Cassino – UVVG și reprezentantul universității în Italia, a fost primită de către prof. dr. Giovanni Betta, Rectorul Universității de Studii din Cassino și Lazio Meridionale din Italia. Cele două universități lucrează la proiecte comune didactice și de cercetare, precum și la consolidarea mobilităților Erasmus+.

În cadrul vizitei, delegația Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad a participat la mai multe întâlniri cu viitori și actuali studenti, dar și cu Alumni UVVG la Centrul de Informare, Documentare și Orientare UVVG din Cassino (CIDO Cassino – UVVG).

Centrul a fost deschis în luna decembrie 2020 la inițiativa Rectorului UVVG, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, și funcționează sub conducerea Directorului CIDO Cassino – UVVG, dr. Galasso Gennaro, care a organizat întreaga vizită a Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad la partenerii din Cassino precum și Open Day-ul UVVG urmat de o serie de întâlniri fizice și online.

“Colaborarea cu orasul Cassino, cu autoritățile locale reprezentate de dl. Primar Enzo Salera, cu Abația Montecassino – Excelența Sa Abatele Dom Donato Ogliari fiind Doctor Honoris Causa al Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, și cu Universitatea de Studii din Cassino, dl. Rector Betta, a fost inițiată pe aceleași principii ale Fundației Vasile Goldiș, de regretatul nostru Președinte, prof. univ. dr. Aurel Ardelean și de dr. Galasso Gennaro, Director CIDO Cassino – UVVG, Alumni UVVG. Vom continua această colaborare în spiritul transparenței și cooperării academice bilaterale, consolidând relația dintre cele două orașe atât la nivel universitar, cât și la nivelul autorităților locale și al Bisericii.” – a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad.

Daniel Albu

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here