Vlad Botoș: „Imunizarea în masă este soluția să scăpăm de acest virus pervers”

Europarlamentarul USR PLUS, Vlad Botoș, subliniează importanța vaccinării împotriva coronavirus: „Apar tot mai multe evidențe clare care demonstrează eficiența vaccinării populației. Cifrele furnizate în urma analizării impactului vaccinării asupra reducerii transmiterii virusului ne arată că s-a prevenit decesul a zeci de mii de persoane. Vaccinarea unui număr mare de persoane în Israel a demonstrat că s-a redus în mod evident transmiterea virusului ajungându-se ca noile cazuri care apar să fie sub 200 de cazuri pe zi.

Astfel viața normală pentru populația Israelului devine, încetul cu încetul, realitate. Un alt exemplu este Marea Britanie, unde Departamentul de Sănătate Publică a analizat impactul vaccinării în masă a populației relevând faptul că s-a prevenit decesul a peste 10.000 de persoane, iar estimările englezilor spun că 9.000 dintre aceste decese ar fi fost probabile la persoanele de peste 80 de ani. Așadar începem să avem date concrete referitoare la numărul de vieți salvate datorită vaccinurilor.

Îmi doresc să văd cât mai curând zâmbetele oamenilor, dar această dorință se va putea realiza doar dacă vom fi conștienți că trebuie să ne vaccinăm. Acum avem și cifrele care ne confirmă faptul că imunizarea în masă este soluția să scăpăm de acest virus pervers care de mai bine de un an de zile ne face viața amară”, a precizat europarlamentarul USR PLUS, Vlad Botoș. 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here