Radu Ghidău a semnat în numele ANȚ alianță cu AUR

Radu Ghidău, președintele ANȚ, a semnat, zilele trecute, în numele Alianței Național Țărăniste, un protocol politic cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), pentru fondarea ”Polului Conservator”.

Atât ANȚ cât și AUR, își păstrează identitatea organizatorică și doctrinară, fondând Polul Conservator, care într-o etapă ulterioară se va transforma în alianță electorală. Sunt convins că mulți se vor întreba de ce, iar mulți chiar dacă eu voi încerca să le explic, nu vor dori să înțeleagă.

Decizia Alianței Național Țărăniste, are mai multe niveluri de fundamentare.

Un prim nivel sunt anumite principii care ne apropie:- Morala creștină este unul dintre principiile ANȚ, iar Credința, este unul dintre principiile AUR.- Patriotismul luminat este unul dintre principiile ANȚ, iar Națiunea este unul dintre principiile AUR.- Democrația adevărată este unul dintre principiile ANȚ, iar Libertatea este unul dintre principiile AUR.

Un al doilea nivel de fundamentare a deciziei de a semna, este că dreapta românească la ora actuală nu mai are nici o reprezenatare corectă la nivelul primei scene politice a țării.

Dreapta nu înseamnă doar să afirmi că ești de dreapta (și de fapt să votezi cu două mâni măsurile de stânga ale PSD), ci să și crezi în principii de dreapta și să le și pui în practică.Un al treilea nivel de fundamentare și cel mai important, este iubirea față de România și iubirea față de neam, care ne animă pe toți, cei care fondăm Polul Conservator.

Calea salvării României nu vine de la niște partide care alternează la putere având aceași rădăcină și fiind dispuse să sacrifice orice în numele unor principii goale, ci vine din iubirea față de țară și din sentimentul că trebuie făcut ceva și pentru români, nu doar pentru cei aleși și cei înscriși în partide.

Decizia nu a fost a mea, ci a fost o decize colectivă, asumată a conducerii ANȚ și reprezintă o asumare politică a unei realități politice care ne determină să considerăm că cei care sunt actualmente la conducerea țării nu doar că merg pe un drum greșit ci sunt interesați mai mult de persoana lor și nu de țară!Este momentul ca să România să fie pusă înainte intereselor politcianiste, iar calea euro-atlantică aleasă de România să fie asumată cu mândrie, în condiții de egalitate de tratament și nu ca și codași ai Europei, cu capul permanent plecat!

Noi național țărăniștii, avem 3 direcții în care considerăm că trebuie acționat cu prioritate: agricultura – Românii trebuie să mănânce produse românești; administrație – banul prublic este muncit de toți Românii, nu ca să ținem în spate o administrație centrală și locală inutilă și energia – România este capabilă să își asigure surse de energie proprii și să nu depindă de importuri și de planuri fantasmagorice gen greendeal.Aceasta este calea pe care azi am pășit și este România pentru care luptăm!, spune Radu Ghidău, președintele ANȚ.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here