Ministrul agriculturii Petre Daea, în vizită de lucru la Combinatul Agroindustrial Curtici, condus de Dr. Ing. Dimitrie Muscă, director general al Combinatului Agroindustrial Curtici

Ministrul agriculturii Petre Daea a vizitat, sâmbătă, 16.07.2022, mai mulți fermieri din județele Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, precum și Arad, pentru a vedea la fața locului problemele cu care se confruntă fermierii. În Arad, ministrul Daea a avut o întrevedere cu domnul Dr. Ing. Dimitrie Muscă, director general al Combinatului Agroindustrial Curtici chiar pe câmp, unde utilajele lucrau de zor.

Ministrul agriculturii Petre Daea a subliniat: La Arad, împreună cu bravul și iscusitul fermier Dimitrie Muscă, un specialist desăvârșit, am putut constata la faţa locului validitatea măsurilor întreprinse. Schimbarea destinației culturii și recoltarea timpurie în vederea asigurării furajelor este obiectivul zilei la Combinatul Agro-industrial Curtici. Măsura este indispensabilă desfășurării în bune condiții a activității din zootehnie. Vom putea trece peste aceste greutăți prin decizii rapide și acțiuni concrete. Exemplele sunt numeroase, acțiunile nu trebuie să întârzie! Cu siguranță vom depăși acest moment greu!, a subliniat ministrul agriculturii Petre Daea, pe pagina sa oficială de facebook.

https://www.facebook.com/daeapetre/videos/1082788892341661

Am văzut culturile și lucrările de îmbunătățiri funciare, am stat de vorbă cu fermierii, cu specialiștii și autoritățile locale la fața locului.

În dialogul zilei am prezentat pachetul de măsuri pe care l-am realizat în regim de urgență pentru această perioadă dificilă cu care ne confruntăm: • ordinul comun privind urgentarea inventarierii suprafețelor calamitate;• hotărârea de guvern privind acordarea diferenței la subvenția pentru motorină; • creditarea fermierilor prin Programul “De trei ori subvenția” ;• solicitarea către Comisia Europeană în vederea măririi avansului la subvenții de la 50% la 70% pentru plățile directe si la 85% pentru dezvoltare rurală;• prezentarea Programului de reabilitare a sistemului de irigații si desecări, activarea sistemelor de desecare cu dublă funcționalitate, specifice zonei de vest a țării;• măsuri concrete stabilite la fața locului împreună cu fermierii. Greutățile momentului ne determină să căutăm cele mai rapide soluții și să luăm cele mai bune măsuri pentru a reduce pierderile, pentru a pregăti anul agricol 2022 –2023 și a asigura furajele necesare sectorului zootehnic. Am discutat despre toate acestea nu numai cu fermierii, ci și cu autoritățile locale, cu specialiștii din zonele afectate. Timpul nu ne așteaptă, iar evoluția vremii nu o cunoaștem, a subliniat munistrul agriculturii Petre Daea.

Mihai Fifor: Ministrul agriculturii, Petre Daea, a demonstrat, a mia oara, că îi pasă și că îi respectă profund pe fermierii arădeni

Deputatul Mihai Fifor a subliniat: Despre ministrul Petre Daea nu sunt prea multe lucruri de spus, altele decât că este cel mai performant ministru al Agriculturii din ultimii 32 de ani.

Despre prietenul arădenilor, Petre Daea, nu pot decât să spun că și astăzi (n.n. sâmbătă 16.07.2022), prin vizita-fulger făcută la Arad pentru a se documenta la brazdă despre efectele secetei, a demonstrat, a mia oara, că îi pasă și că îi respectă profund pe truditorii pământului, ca pe adevărații “făuritori de hrană” ai țării.

Și fie că a fost vorba de fermierii din Socodor, Curtici, Nădlac, Secusigiu sau Felnac, dialogul a fost același: direct, sincer, corect, profesionist. Motiv pentru care, nu voi spune, la finele zilei de azi, decât: “mulțumim, domnule ministru Daea! Jos cu pălăria!”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here