Un nou succes internațional al elevilor de la Liceul German

Peste 4.100 de elevi din Bavaria și din țările est-europene au participat la concursul „Germanii și vecinii lor de Est – Noi în Europa” sub deviza „România – Un mozaic european”. Organizată din doi în doi ani de Ministerul Educației și al Culturii din landul Bavaria, competiția are ca obiective principale educarea elevilor în spiritul integrării europene și depășirea stereotipurilor inculcate de-a lungul timpului.

               Elevii de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” au realizat numeroase produse creative: un leporello despre relieful României, două lapbookuri despre bisericile fortificate din Transilvania, un lapbook despre formele cetăților din România, trei calendare cu rețete culinare tradiționale, o bandă desenată cu peripețiile unui vampir buclucaș în Bavaria, un text creativ și un afiș militant despre defrișarea ilegală a pădurilor, un jurnal de lectură despre cartea autoarei Karin Gündisch, „Weit, hinter den Wäldern” , o revistă despre Revoluția din 1989, interviuri cu martorii revoluției, un filmuleț despre mâncarea tradițională românească, reconstituirea unui costum popular tradițional, un filmuleț despre animalele care părăsesc Carpații din cauza defrișărilor masive. La etapa finală a concursului, desfășurată la Regensburg (26–28 iulie 2022), s-au calificat elevii Alexandru Băcanu, Natanael-Emanuel Borcuța, Andrei-Tudor Cadar, Manuel-Sebastian Popa, din clasa a VI-a B, coordonați de prof. Gabriela Benghia, cu un scurtmetraj care surprinde efectele defrișărilor masive asupra animalelor din Carpați. Prezentarea proiectului a fost apreciată de juriul internațional, prin acordarea premiului al III-lea.

               „Este foarte dificil să evidențiezi proiectele individuale. Toate sunt creative și valoroase, pentru că dau viață ideii europene” a subliniat secretarul de stat Anna Stolz.

               „Asemenea proiecte care vizează interculturalitatea prilejuiesc o altfel de învățare. Când spun altfel, mă refer nu doar la stabilirea unor vase comunicante între discipline (istorie, geografie, arte, limba germană etc.), ci și la felul în care elevii percep activitățile (entuziasm, bucuria de a căuta informații, manifestarea creativității…). Sunt mândră și onorată de succesul echipei participante la etapa finală a concursului. Copiii au impresionat juriul nu doar prin ingeniozitatea abordării unei teme de actualitate, ci și prin calitatea limbii germane vorbite.”, a declarat prof. Gabriela Benghia.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here