„PLANTEAZĂ ȘI SALVEAZĂ!” – CAMPANIE LANSATĂ DE ELEVII LICEULUI GERMAN

​„Plantează și salvează!” este numele campaniei de conștientizare a importanței pădurilor, desfășurate la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”, în perioada 16–20 ianuarie. Organizată de eco-ambasadorii Hanno Șandor, Ioana Nakov, Andra Ceauș, Anysia Marcu și Cezara Coșarbă, sub îndrumarea prof. Violeta Blidar și prof. Diana Mladin, activitatea are la bază principiul „Și vorbe, și fapte!”, concretizat în ateliere de educație ecologică prin intermediul jocului, o dezbatere pe tema „Pădurea, rezervă infinită?” și în acțiuni de plantare.​La diseminarea acțiunilor, a participat domnul Laurențiu Hermenean, inginer silvic în cadrul departamentului „Cultura și refacerea pădurilor” al Ocolului Silvic Lipova.

În cadrul expunerii, le-a vorbit copiilor despre rolul pădurii, despre cauzele și efectele defrișărilor și despre protejarea resurselor naturale. De asemenea, i-a felicitat pentru rolul activ pe care îl au în ultima vreme în cadrul activităților care își propun ecologizarea zonelor din Arad și regenerarea fondului silvic prin împădurire.

​„Cred că suntem pe drumul cel bun – elevii își doresc să întreprindă mai multe, să acționeze prin intermediul cuvântului și al faptei! Ne-am înscris din nou la Concursul Național Eco Provocarea, pe care l-am câștigat anul trecut… Am plantat împreună peste 300 de puieți anul acesta școlar și avem programate alte asemenea acțiuni în primăvară. Le mulțumim tuturor colegilor care au sprijinit acțiunile și colaboratorilor noștri!” a precizat prof. Violeta Blidar, coordonator al campaniei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here