Înaltpreasfințitul părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu a participat la hramul paraclisului Facultăţii de Teologie Ortodoxă

În ziua de 11 noiembrie a avut loc hramul paraclisului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad.

Duminică seara, în ajun, a fost săvârşită slujba Vecerniei cu Litie, împreună cu Utrenia Sfântului, la care a participat și Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu, însoțit de Părintele Arhidiacon lect. univ. dr. Tiberiu Ardelean, Inspector Eparhial și cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad. Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat în curtea aşezământului teologic de părintele lect. univ. dr. Ștefan Negreanu, pr. conf. dr. Lucian Farcașiu, pr. lect. dr. Ioan Lazăr – duhovnicul Facultății și de un numeros sobor de preoți din care au făcut parte foști studenţi ai Facultății, acum slujitori ai Sfintelor Altare în parohiile eparhiei noastre sau în alte eparhii. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a fost condus în biserică, unde a participat la săvârșirea slujbei de priveghere, răspunsurile liturgice fiind date de către cele două străni formate din studenţi şi absolvenţi ai Facultăţii.

La sfârșitul slujbei de priveghere, chiriarhul locului a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, care a impesionat atât prin adâncimea cugetării teologice cât şi prin îndemnurile părinteşti deosebit de actuale care au fost adresate celor prezenţi.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here