Elicopterul lui Kobe Bryant a căzut 670 de metri și a lovit dealul la doar câțiva metri de vârf

Elicopterul în care se afla fostul jucător de baschet Kobe Bryant, alături de fiica sa Gianna, de 13 ani, și alte 7 persoane, a coborât peste 670 de metri în doar 60 de secunde și era întreg înainte să lovească dealul, arată Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB), citat de CNN.

Aeronava era la o altitudine de peste 700 de metri atunci când pierdut legătura cu turnul de control, potrivit anchetei NTSB. Pilotul anunța ca va urca mai sus pentru a depăși un plafon de nori, iar ultimimul contact a avut loc la 9.45 duminică dimineață.

Primul apel la 911 a venit 2 minute mai trâziu, a anunțat șeriful Alex Villanueva de la Poliția Comitatului Los Angeles.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) a încheiat operațiunea de recuperare de la locul accidentului și urmează să stabilească cauza prăbușirii.

Jennifer Homendy de la NTSB a anunțat că elicopterul lui Bryant nu era echipat cu un sistem de avertizare în privința altitudinii reduse, care i-ar fi oferit pilotului informații valoroase. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a recomandat ca elicopterele să fie echipate cu acest sistem după prăbușiri în 2004 și 2005, însă Administraţia Federală a Aviaţiei nu a implementat această recomandare.

Jennifer Homendy a mai spus că elicopterul lui Kobe Bryant a ratat marginea dealului cu cel mult 10 metri. “Viteza de coborâre a elicopterului era de peste 670 de metri pe minut, deci a urmat un impact puternic”, a spus Homendy. “Această coborâre este rapidă, nu este o viteză normală de aterizare”, a adăugat.

“Este important de știut că nu era un singur deal. Impactul a avut loc pe un deal, la cel mult 10 metri de vârf, însă era alte dealuri mai înalte în jurul acestuia”, a spus Bill Enlish, anchetator NTSB.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here