CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA CLADOVA

Parohia Cladova, din Protopopiatul Lipova, a găzduit duminică 23 februarie prima întrunire din anul 2020 a Cercului Pastoral Misionar Lipova.

Întâlnirea a debutat în biserica parohială din Cladova cu hramul, “Bunavestire”,unde soborul de preoți au săvârșit  Taina Sfântului Maslu.

Din sobor au făcut parte : pr. Șirian Mircea de la parohia Radna, pr.Farcaș Teodor de la parohia Zăbrani, pr. Popa Dumitru de la parohia Neudorf, pr. Balint Cosmin de la parohia Lipova Băi, pr. Moț Raul de la parohia Lipova, pr. Neicu Alexandru de la parohia Lipova, pr. Bocancios Victor de la parohia Ususău, pr. Ungureanu Cristian de la parohia Zăbalț, pr. Baba Doru Călin de la parohia Șiștarovăț, pr. Jivănescu Vasile de la parohia Șoimoș, pr. Pădureanu Mihai de la parohia Barațca, pr. Ungur Daniel de la parohia Păuliș, pr. Ardeuan Florin de la parohia Chesinț  și părintele paroh Covăsânțan Stelian Traian.

După slujba Sfântului Maslu, PC. Părinte Șirian Mircea, secretarul Protopopiatului Lipova, a susținut referatul cu tema :”Preotul duhovnic și  rolul lui în pastorația părinților  și a copiilor.”

“Rolul preotului este acela de a folosi toate mijloacele liturgice, catehetice, misionare şi pastorale potrivit sensului şi finalităţii lor eclesiale, adică pentru a face ca fiecare credincios să «crească», ca membru al trupului lui Hristos, care se realizează în mod concret în comunitatea parohială. Ţinta tuturor acţiunilor misionare şi pastorale este în primul rând de a crea o atitudine liturgică şi comunitară în rândul credincioşilor, atitudine care decurge din apartenenţa lor la Biserică.”

La final părintele paroh a adus mulțumiri credincioșilor prezenți la rugăciune dar și preoților din cadrul cercului pastoral misionar Lipova.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here