Un prim pas în direcția reabilitării și extinderii sistemului de alimentare cu apă și apăuzată din zona Grădiște Est

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal de vineri, 6 Martie, se află proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea unor măsuri în vederea realizăriiobiectivului de investiție ”Reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și apăuzată Grădiște Est”.

Investiția este necesară pentru funcționarea în condiții optime asistemului centralizat de apă și canalizare din municipiu și presupune realizarea unui inel delegătură nou, în care se vor conecta și străzile noi apărute în zona de est a municipiului, cumeste de exemplu strada Cometei. Totodată se intenționează relocarea conductelor de apă uzată, care vor deservi șilocalitățile limitrofe, realizându-se un inel de centură apă potabilă și apă uzată a municipiuluiArad, inel ce va putea deservi următoarele zone de dezvoltare din estul Aradului (zoneindustriale, zone de servicii, etc.).Tot în acestă zonă se vor monta rețele de apă cât și nodurile de intersecție aferente, iarpentru rețeaua de apă uzată, conductele de refulare cât și stațiile de pompare intermediare.Investiția municipalității se va realiza pe terenurile delimitate de str. Cometei, sensulgiratoriu DN 7 km 541+050, Uzina de Apă II, limita unității administrativ – teritorialeMunicipiul Arad și Calea Radnei.

Vorbim despre terenuri proprietate publică a MuncipiuluiArad, dar și despre terenuri proprietate privată a unor persoane fizice și juridice, care se vorsupune exproprierii, în condițiile legii.În cadrul conferinței de presă susținute marți, 3 Martie, primarul Călin Bibarț aexplicat contextul în care va avea loc exproprierea. „Vineri vom face primul pas în direcția dezvoltării rețelei de apă și canalizare în zonade est a municipiului. Pentru a putea realiza această investiție este nevoie de exproprierea acirca 5 hectare de teren, în condițiile în care proprietarii acestor terenuri se opun investiției.Mai mult decât atât, în urma exproprierii, vom putea asigura accesul spre pasajul careașteaptă să fie finalizat. Administrația locală va deveni astfel un partener al MinisteruluiTransportului în realizarea unui obiectiv de importanță strategică atât pentru orașul nostrucât și pentru România.”, a declarat edilul Călin Bibarț

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here