Spitalul Județean Arad – amendat cu 20.000 lei, din cauza unor nereguli depistate la Spitalul Matern, secția ATI-III

Amenda de 20.000 dată Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad vine în urma unor controale efectuate de Direcția de Sănătate Publică, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în toamna anului trecut, unde s-au constatat mai multe neregului, la secția ATI III – din Spitalul Matern Arad, în ceea ce privește siguranța femeilor gravide, respectiv pacientelor infectate cu virusul SARS CoV-2.

În toamna anului trecut scriam despre problemele existente în infrastructura Spitalului Matern din Arad, aflat pe strada Episcipiei, nr. 5 și situația cu care se confruntă personalul medical și pacientele, în special cele care au avut covid.

Referitor la problemele cu care se confruntă Spitalul Matern din Arad, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a subliniat, pe pagina sa de socializare, următoarele: ”Atenție, urmează amenzi dacă circuitele din spital nu sunt respectate! Cadrele medicale care ies din zona roșie fără să respecte regulile de prevenție vor fi sancționate, iar amenda va fi personală și nu plătită de instituție, adică din banii arădenilor! O spun foarte clar: este toleranță zero față de cadrele medicale neglijente, așa cum avem respect maxim față de cele care își fac treaba ireproșabil! Împreună cu conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență și a Direcției de Sănătate Publică am analizat astăzi situația paturilor de la Terapie Intensivă și a circuitelor în zona roșie Covid-19 de la secțiile spitalului. DSP va face controale stricte pentru protejarea pacienților, indiferent cine sunt cei controlați, medici sau asistente, și indiferent cine sunt șefii secțiilor controlate. În calitate de președinte al Consiliului Județean și pentru mine siguranța pacienților este prioritară, deci consider că verificările sunt binevenite și îmi doresc, în interesul tuturor, să fie exigente!”.

Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU, a subliniat: „În contextul pandemiei COVID-19, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad am fost nevoiți să efectuăm o serie de modificări în ceea ce privește circuitele medicale pentru a putea interna pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2. După tragedia de la Piatra Neamț, în toamna anului trecut, am avut un control comun de la Direcția de Sănătate Publică Arad și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în urma căruia am primit un plan de măsuri, cu termene de finalizare. Unele dintre acestea au fost implementate, unele sunt în curs de implementare, iar altele nu au putut fi finalizate din cauza infrastructurii. Am primit amendă datorită faptului că infrastructura de pe Secția ATI III nu permite suplimentarea numărului de prize de curent și de oxigen și pentru că nu au fost amenajate unele spații suplimentare pentru vestiare, respectiv pentru depozitare,deoarece în același pavilion cu Secția ATI III a fost necesară amenajarea unor saloane destinate pacientelor infectate cu virusul SARS CoV-2”.

Daniel Albu

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here