PNDL, blocat de Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării a informat primăriile în data 22 iunie că s-a epuizat bugetul de 4 miliarde de lei dedicat Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

În adresă, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, îi anunță pe primari că au două posibilități de acțiune: ”Aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistați lucrările”.

În schimb, premierul Florin Cîțu a anunțat pe Facebook că primarii vor primi bani pentru investiții, după rectificarea bugetară din luna august. ”Toate lucrările de investiții prin PNDL vor fi finanțate de Guvernul României, conform legii. Ultimele tranșe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plățile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obișnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toți aleșii locali că toate facturile conforme vor fi achitate și reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult”, spune premierul Florin Cîțu

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here