Am vrut să fiu soldat-rezervist, în Armata Română, dar m-au refuzat că sunt bătrân. Peste 50 ani! Eu am 52! Acum mă obligă?! Îmi fac și eu pașaport și via – Tenerife sau Maldive!

Am vrut și eu să mă înscriu ca militar rezevist, acum câteva săptămâni, când a fost campania MApN, pentru înrolare ca și rezervist. Trebuie să specific faptul că, am solicitat să fiu rezervist, fără renumerație. Adică să nu fiu plătit. Am purtat o discuție telefonică la Centrul Militar Județean din Arad și cu cei de la MApN, la București.

Mi-au spus că am depășit vârsta și este o lege în acest sens. Eu am împlinit 52 de ani. (Doamne ce trece timpul!). Am executat stagiului militar între anii anii – 1988-1990, la Șoncuta Mare, în Maramureș. UM…. La câtă înstrucție am făcut și trageri la poligon. La competițiile organizate, în urmă cu ceva ani, de Centru Militar Arad, unde a participat și presa, am avut 4 din 4, cu PM-ul. Cu pistolul, când organiza bunul meu prieten Constantin Buzatu – un mare om de valoare intelectuală și patriotică.

Acum, că a venit situația de criză, sunt bun?! Nu domnilor, îmi fac și eu pașaport diplomatic ca și președintele CJ Timiș, dar cu un alt motiv și via în insulele Tenerife. Glumesc, bînențeles că îmi voi apăra patria în caz de război. ROMÂNIA! Din păcate, nu știu câți din conaționalii mei vor face același lucru?!

Dumnezeu să ocrotească România!

Cu respect, Daniel Albu, soldat respins

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here