Sergiu Bîlcea, reales președinte al Organizației Municipale a PNL Arad!

Într-o atmosferă destinsă și cu organizare elegantă, PNL și-a ales structurile de conducere în municipiul Arad. La ștrandul Neptun, peste 1 000 de persoane au participat la Comitetul de Coordonare Local PNL Arad, care a fost prima întâlnire cu un număr mare de membri din ultimul an.

Cu PNL partid câștigător al tuturor alegerilor organizate în municipiul Arad în ultimii patru ani, discursurile liderilor liberali au transmis optimism și încredere. Evocarea perioadei grele marcate în primii ani de guvernarea ostilă a PSD și apoi de pandemie, dar și suflul nou dat de guvernarea liberală, relansarea proiectelor Aradului și unitatea echipei au fost temele cel mai des enunțate în luările de cuvânt.

Președintele PNL, europarlamentarul Gheorghe Falcă a evocat momentul de cumpănă din anul 2004, când o mână de tineri a avut curajul să lupte cu PSD.

„Am evoluat odată cu orașul. Astăzi Aradul are alte provocări, vrem să fim mai rapizi, vrem să facem un oraș al digitalizării, verde, cu un ritm bun al tehnologizării. Avem oportunitatea să producem schimbări, să ducem orașul la un alt nivel. În pandemie, am pierdut prietenii, vecinii. Anul 2020 a fost cel mai dificil, dar am învățat din nou ce înseamnă libertatea. Totuși, ne-am ridicat și astăzi vorbim despre viitor. Vă rog să vă apărați orașul! Aveți aici oameni cu care să mergeți în față, trebuie să avem curajul să ne ridicăm! Credeți în schimbare, eu vă mulțumesc că ați crezut în mine!”, a spus Gheorghe Falcă.

„Sunt astăzi președinte al Consiliului Județean Arad și datorită muncii extraordinare pe care fiecare dintre liberalii din municipiu a depus-o din casă în casă, din stradă în stradă, în cartierele Aradului ca astăzi să avem primar liberal în municipiu și cei mai mulți consilieri în consiliul local, președinte liberal la Consiliul Județean și majoritate liberală în Consiliul Județean.Forța PNL este forța fiecărui liberal multiplicată cu dorința noastră de a ne duce proiectele mai departe, cu plăcerea de a veni la partid ca într-un grup de prieteni, cu mândria că fiecare dintre noi contăm în matricea dezvoltării Aradului, în toate realizările administrației arădene. Iar aceste proiecte și aceste realizări nu vorbesc doar despre Aradul de astăzi, ci definesc Aradul de mâine, un Arad liberal, puternic și frumos.

Rezultatul alegerilor locale din septembrie ne arată că PNL Arad este puternic atunci când este unit, atunci când candidații săi la funcțiile administrative joacă în aceeași echipă, atunci când interesul arădenilor este deasupra interesului personal al oricărui candisat. Și ne mai arată că trebuie să muncim în continuare, zi de zi de zi, să ne menținem credibili, să transmitem mesajul nostru într-un mod corect arădenilor, să ne blocăm adversarii din afara partidului.

Unii vorbesc și de adversari din partid, iar importanța alegerilor de astăzi este să punem punct acestor discuții care nu ajută pe nimeni. Să punem punct și să continuăm construcția organizației, a acestui organism viu care este PNL Arad, care nu își poate permite nici să plece în vacanță, nici să se neglijeze, nici să lase impresia că ar merge de la sine.În final, felicitări Sergiu Bîlcea, felicitări Geanina Pistru , felicitări Liliana Waas, felicitări Decebal Fordon și fiecăruia care stați în spatele celor enumerați pentru că ați construit și ați menținut la Arad una dintre cele mai puternice și eficiente organizații PNL din România!

Geanina Pistru este una dintre personalitățile puternice din politică nu doar la nivelul Aradului, ci pe plan național. O admir pentru că este pozitivă, de bună credință și întotdeauna energică. La PNL Arad, Geanina pune lucrurile în mișcare, întotdeauna cu cel mai bun rezultat! Dar, nu în primul rând, felicitări Falcă Gheorghe, pentru efortul de două decenii ca PNL Arad să fie constant cel mai iubit și mai apreciat partid în municipiu și județ!

Forța PNL este forța fiecăruia dintre dumneavoastră multiplicată cu dorința noastră de a ne duce proiectele mai departe, cu plăcerea de a veni la partid ca într-un grup de prieteni, cu mândria că fiecare dintre noi contăm în matricea dezvoltării Aradului, în toate realizările administrației arădene. Iar aceste proiecte și aceste realizări nu vorbesc doar despre Aradul de astăzi, ci definesc Aradul de mâine, un Arad liberal, puternic și frumos”, a spus președintele Consiliului Județean Iustin Cionca, prim-vicepreședintele PNL Arad.

Glad Varga: „PNL trebuie să fie prezent în viaţa arădenilor”

În ceea ce-l priveşte, deputatul Glad Varga a vorbit despre planurile comune ale organizaţiei, „Dragi prieteni, dragi colegi, mă bucur să vă văd astăzi aici. După un an pandemic, în care reuniunile au fost puţine şi la distanţă,  dacă se întâlnesc atât de mulţi oameni buni şi implicaţi este o binecuvântare. Vreau să vă felicit pentru implicare, pentru toate acţiunile din zonele voastre, pentru sacrificiul pe care îl faceţi după programul de muncă, inclusiv pentru că sunteţi vigilenţi, semnalaţi tot timpul probleme pentru ca administraţia judeţeană sau locală să le rezolve rapid. Sunteţi prezenţi în comunitate. Sunt deputat la al doilea mandat şi datorită vouă şi arădenilor care au avut încredere în Partidul Naţional Liberal. Încrederea se construieşte greu, dar trebuie să avem grijă că se pierde foarte uşor. PNL trebuie să fie prezent în viaţa arădenilor care şi până acum, să fie acelaşi sprijin şi mai ales acelaşi vehicul dezvoltare care a adus Aradul printre cele mai importante municipii din ţară, şi pentru asta îl putem felicita pe fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă şi să îi urăm mult succes actualului primar, Călin Bibarţ. Vreau să urez mult succes echipei care candidează astăzi, vreau să îi urez mult succes lui Sergiu”a spus deputatul Glad Varga.

Primarul Aradului, Călin Bibarț a pus accent pe nevoia de unitate: „Când apar scântei, orgolii, avem de pierdut toți. Oamenii politici și partidele dau testul în fața alegătorilor. Alegerile au fost câștigate, nu simplu și nu ușor. 2024 va fi mai greu, ne va crea mai multe probleme politice. Avem cu toții interesul să vedem din orice pahar partea plină, să fim spate în spate, să putem câștiga în continuare. Echipele sunt importante și vor fi întotdeauna, dar cea mai importantă echipă din care trebuie să face parte se numește echipa Arad, trebuie să convingem arădenii că merităm să facem parte din această mare echipă. Acest lucru îl vom putea face împreună, împreună vom învinge!”, a spus Călin Bibarț.

Sergiu Bîlcea a fost ales președinte al PNL Municipiul Arad al doilea mandat consecutiv. Acesta a mulțumit echipei liberale pentru încredere și susținere, a marcat importanța liderilor din cartiere care reprezintă interfața PNL în relația cu arădenii.

 „Ce ne-a făcut câștigători? Avem o echipă puternică, în acești ani am știut că putem să contăm unul pe celălalt. Am menținut contactul cu arădenii, cu nevoile lor, suntem reprezentați în fața arădenilor de oameni credibili și respectați de comunitate. Am pus unitatea și interesul echipei deasupra ambițiilor și orgoliilor personale, pentru că doar împreună putem să câștigăm, împreună putem să construim pentru Arad! Am păstrat încrederea cetățenilor, pentru că suntem cei care dăm direcția dezvoltării Aradului. Victoria în alegeri nu este un obiectiv în sine: îmi doresc să câștigăm pentru a face Aradul puternic și respectat, pentru a face viața oamenilor mai bună. Trebuie să repunem Aradul pe harta marilor investiții. Am încredere că împreună vom reuși!”, a declarat deputatul Bîlcea. Acesta a accentuat în discursul său marile proiecte la care lucrează administrația locală, printre care drumul expres Arad – Oradea, modernizarea căii ferate Arad – Timișoara, refacerea centrului orașului și a Falezei Mureșului.

Biroul Municipal este format din: Președinte – Sergiu Bîlcea, prim-vicepreședinte – Lazăr Faur, secretar general – Florin Mariș, vicepreședinți: Mihai Pașca, Andrei Korodi, Daniel Tocoian, Antoanela Naaji, Cristian Cotuna, Marian Drăguț, Dorin Stanca, Vasile Rus, Ionel Bulbuc, Petru Barb, Nicolae Bundea, Ioan Găman, Marcel Măinescu, Stelian Nistor, Laurențiu Puf, Andrei Simo, Roxana Tabuia, Dănuț Vâlcea; secretar general adjunct – Adrian Barbeș, Livius Grozdi; membri – Darius Bozeșan, Mihai Chișcan, Liana Dan, Cătălin Filea, Gheorghe Furde, Condurache Gina, Daniela Jurcă, Olimpiu Meteș, Livia Nini, Valentina Oana, Amadeus Oprea, Cristina Pop, Mariana Szucs, Robert Trif, Gheorghe Vidu; trezorier – Lenuța Borlea.

Daniel Albu

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here